OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Yöresel Yemek Tarifleri
İlk önce muhallebiyi hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz.
Laz Böreği Tarifi

 

Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

 
Laz Böreği Tarifi
 
Malzeme Listesi
 

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
Muhallebisi İçin:
3 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağından 2 Parmak Eksik Un
Ara Katları İçin:
1 Paket Margarin
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Toz Şeker
5 Su Bardağı Su

 
Hazırlanışı:
 

İlk önce muhallebiyi hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz.

Çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine şekeri ve unu ilave ediyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebinin kıvamı koyulaşıp, göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.

Soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta böreğimizin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine sütü ve sıvıyağı boşaltıyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırma kabındaki sıvı malzemeleri iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra üzerine biraz un ilave ediyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz. Kabartma tozunun üzerine de limon suyunu döküyoruz. Hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Tavaya tereyağını ve margarini alıp, ocağa alıyoruz.

Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz. Hamur bezelerinin üzerine nişasta serperek oklava ile açıyoruz. Hamurları fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamuru fırın tepsisinin zeminine yerleştiriyoruz.

Üzerine erittiğimiz tereyağlı margarinli karışımdan sürüyoruz. Daha sonra börek 7 kat olacak şekilde, her kata yağ sürerek katları hazırlıyoruz. 7.kat hamurun üzerine soğuyan muhallebiyi boşaltıyoruz. Spatula ile muhallebinin üzerini düzleştiriyoruz.

Kalan 7 kat hamuru da aynı şekilde aralarına yağ sürerek döşüyoruz. Hazırladığımız böreği kare dilimler şeklinde kesiyoruz. Kalan tereyağlı margarinli karışımı böreğin üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Bu arada şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu ve şekeri döküyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Laz böreğimiz piştikten sonra fırından çıkartıyoruz.

Laz böreğinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sıcak olan şerbeti gezdirerek döküyoruz. Böreğimiz şerbetini çektikten sonra servise hazırlıyoruz.

 
Etiketler: Bu tarifi arama motorunda nasıl bulurum
 

laz böreği tarifi, oktay usta laz böreği tarifi, laz böreği tarifi oktay usta, börek tarifleri, yöresel yemek tarifleri, kolay laz böreği, elbistan böreği, pratik laz böreği, laz böreği nasıl yapılır, laz böreği tarifi resimli, laz böreği yemek tarifi, milföylü laz böreği tarifi, oktay usta laz böreği tarifi, yemek oyunları, kremalı börek, yemek sepeti, karadeniz yemek tarifleri, laz böreği nedir, laz böreği ustası, hamur işi tarifleri, kremalı tarifler, karadeniz yemekleri nelerdir, rize yemekleri, karadeniz yemekleri resimli, özel tarifler, balkabaklı börek, karadeniz yemekleri tarifleri resimli, karadeniz yemekleri mıhlama, karadeniz yemekleri kuymak

 
Geri      Ana Sayfa      
#
#
  • Diğer
  • Yöresel Yemek Tarifleri
Geriİleri
#

Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
acelegelsin.com Oktay Usta Yemek Kitaplari
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi
Tariflerimize Daha Kolay Erisin
oktayustam.com Webutation