OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Tatlı Tarifleri

Karıştırma kabına 2 bütün yumurtayı kırıyoruz. Üçüncü yumurtanın akını karıştırma kabına alıyoruz.
Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlı Tarifi

 

Kreması için kullanacağız. Karıştıma kabına toz şekeri boşaltıyoruz. Mikserin yüksek hızında iyice karıştırıyoruz.

 
Çikolatalı Kremalı Yumuşak Tatlı Tarifi
 
Malzeme Listesi
 

3 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Litre Süt
3 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Labne Peyniri
Sosu İçin:
1 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Kakao

 
Hazırlanışı:
 

Karıştırma kabına 2 bütün yumurtayı kırıyoruz. Üçüncü yumurtanın akını karıştırma kabına alıyoruz.

Sarısını da ayrı bir tabağa alıyoruz. Kreması için kullanacağız. Karıştıma kabına toz şekeri boşaltıyoruz. Mikserin yüksek hızında iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker beyazlaştıktan sonra üzerine vanilyayı, unu ve kabartma tozunu boşaltıyoruz. Mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. 

Hazırladığımız kek harcını yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekin üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 10- 15 dakika pişirmemiz yeterli olacaktır. Pişen keki fırından çıkartıyoruz.

Ayrı bir tarafta kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye soğuk sütü boşaltıyoruz. Üzerine yumurta sarısını alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Unu boşaltıyoruz. 1 limonun kabuğunu rendeleyip, ilave ediyoruz.

Tencereyi ocağa alarak sürekli karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz. Krema ılıdıktan sonra üzerine labne peynirini ilave ediyoruz. İyice karıştırıyoruz.

Hazırladığımız kremayı kekin üzerine gezdirerek boşaltıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan tatlımızın sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Ayrı bir tencereye suyu boşaltıyoruz. Üzerine nişastayı ve kakaoyu ilave ediyoruz.

Toz şekeri boşaltıyoruz. Çırpma teliyle iyice karıştırarak pişiriyoruz. Sosun kıvamını iyi ayarlamamız gerekmektedir. Sos, kaynayıp, kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Kabuk bağlayan kremanın üzerine gezdirerek döküyoruz.

Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Ardından dilimleyerek servise hazırlıyoruz.

 
Etiketler: Bu tarifi arama motorunda nasıl bulurum
 

çikolatalı kremalı yumuşak tatlı tarifi, oktay usta çikolatalı kremalı yumuşak tatlı tarifi, çikolatalı kremalı yumuşak tatlı tarifi oktay usta, çikolata kekli kremalı tatlı, yeşil elma, kremalı tatlılar, oktay usta yaş pasta kreması tarifi, kremalı pasta tarifleri resimli, yaş pasta kreması tarifi oktay usta, oktay usta yaş pasta tarifleri, bisküvili kremalı vişneli tatlı, oktay usta pasta tarifleri kolay, oktay usta pasta tarifleri profiterol, yeşil elma oktay usta pasta tarifleri, hazır kremalı tatlı tarifleri, kremalı tatlılar, yemek tarifleri kremalı tatlı, kremalı pasta tarifleri, kremalı tatlı çeşitleri, kremalı meyveli tart tarifi, krema yemek tarifleri, kremali tatli tarifleri, kremalı pasta çeşitleri, yumuşak tatlı kurabiye, yumuşak tatlı kurabiye tarifleri, cikolata soslu tatlılar, resimli çikolata soslu tatlılar, çikolata soslu tatlılar, çikolata soslu sütlü tatlı, resimli en güzel tatlılar, kolay çikolatalı tatlılar, sütlü tatlılar, kolat tatlılar

 
Geri      Ana Sayfa      
#


Geriİleri
#

#
Yorum Ekle
Adınız Soyadınız
 
Email Adresiniz
Yorumunuz

#



Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi


oktayustam.com Webutation