OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Hamur İşi Tarifleri

Karıştırma kabına un boşaltıyoruz. Üzerine tuz ve toz şeker serpip, karıştırarak harmanlıyoruz.
Tahinli Cevizli Açma Tarifi

Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine sütü ve sıvıyağını boşaltıyoruz.



 
Tahinli Cevizli Açma Tarifi
 
Malzeme Listesi
 

1 Su Bardağı Süt
Yarım Paket Yaş Maya
1 Adet Yumurta
4,5 Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Ilık Su
Arası İçin:
2 Su Bardağı Ceviz
150 Gram Tereyağı
1 Su Bardağı Tahin
Üzeri İçin:
Sarı Haşhaş
Yumurta Sarısı

 
Hazırlanışı:
 

Karıştırma kabına un boşaltıyoruz. Üzerine tuz ve toz şeker serpip, karıştırarak harmanlıyoruz.

Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yaş mayayı alıyoruz. Üzerine sütü ve sıvıyağını boşaltıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Az da ılık su döküyoruz. Maya eriyene kadar un almadan yoğurmaya başlıyoruz.

Maya eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlayıp, tabağa koyuyoruz.

Üzerine temiz bir havlu örtüp, mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer taraftan 150 gram tereyağını bir tavaya alıp, eritiyoruz. Cevizleri doğrayıcıdan çok küçük olmayacak şekilde geçiriyoruz. Mayalanman hamuru tezgaha alıyoruz. Üzerine un serpip, merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açıyoruz.

Açtığımız hamurun üzerine erittiğimiz tereyağından elimizle yedirerek sürüyoruz. Üzerine tahin sürüyoruz. Daha sonra da çekilmiş cevizden serpiştiriyoruz. Hamurun uç kısmından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz.

Hamurun ortasına geldiğimizde bıçakla ortadan ikiye kesiyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde rulo şeklinde sarıyoruz. Uzun rulo hamurları elimizle çekiştirerek gerdiriyoruz. Hamuru kendi etrafında 2 -3 defa dolaşıp, bıçakla kesiyoruz.

Açmaları bu şekilde hazırlıyoruz. Tüm rulo hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz. Hazırladığımız rulo açmaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Açmaların üzerine hafiften bastırıyoruz. Üzerlerine ilk önce yumurta sarısı sürüyoruz.

Daha sona da sarı haşhaş serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

 
Etiketler: Bu tarifi arama motorunda nasıl bulurum
 

tahinli cevizli açma tarifi, oktay usta tahinli cevizli açma tarifi, pratik tahinli cevizli açma tarifi, seda kement kimdir, oktay usta ve yeşil elma, yemek oyunları, tahinli açma tarifi, tahinli kurabiye, resimli tahinli açma, tahinli açma yapılışı, cevizli tahinli çörek yemek tarifi, tahinli çörek tarifleri, seda kement nerede, haşhaşlı açma, tahinli açma yemek tarifi, tahinli açma tarifi resimli, tahinli açma nasıl yapılır, tahinli açma yapılışı, tahinli açma malzemeleri, oktay usta tahinli açma, cevizli açma hamur cevizli açma tarif, seda kement ve soframız programı, cevizli açma yemek tarifi, cevizli açma resimleri, oktay usta cevizli açma, mercimekli açma börek, cevizli açma resimli, cevizli açma yapılışı, resimli açma tarifleri, açma tarifleri oktay usta, açma tarifi oktay usta, pastane açma tarifi, seda kement ve kiminle, açma tarifi, poğaça tarifleri, hamur işi tarifleri, değişik yemek tarifleri, yemek sepeti, özel tarifler, oktay usta ve pratik hamur işi tarifleri, kurabiye tarifleri, poğaça tarifleri peynirli, mayalı poğaça tarifleri, kıymalı açma gözleme, kolay poğaça tarifleri resimli, kurabiye tarifleri, seda kement ve yeni projeleri, mayasız poğaça tarifleri, pastane poğaça tarifleri, aperatif yemek tarifleri, çay saati tarifleri, kahvaltı tarifleri, bayat ekmek tarifleri, peynirli poğaça tarifi, mayalı poğaça tarifi

 
Geri      Ana Sayfa      
#


Geriİleri
#




Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi


oktayustam.com Webutation