OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Börek Tarifleri

Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine instant mayayı ve tuzu ilave ediyoruz. Karıştırarak harmanlıyoruz.
Peynirli Sucuklu Lokmalık Börek Tarifi

Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yumurtayı kırıyoruz. Sıvıyağı ve sütü ilave ediyoruz. Az da ılık su ilave ediyoruz.



 
Peynirli Sucuklu Lokmalık Börek Tarifi
 
Malzeme Listesi
 

1 Paket İnstant Maya
3 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su
Tuz
İç Harcı İçin:
50 Gram Köy Peyniri
200 Gram Sucuk
1 Adet Domates
1 Adet Yeşil Biber
150 Gram Kaşar Peyniri
1 Adet Kırmızı Biber
Kat Araları İçin:
Tereyağı
Üzeri İçin:
Sarı Haşhaş
Yumurta Sarısı

 
Hazırlanışı:
 

Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. Üzerine instant mayayı ve tuzu ilave ediyoruz. Karıştırarak harmanlıyoruz.

Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yumurtayı kırıyoruz. Sıvıyağı ve sütü ilave ediyoruz. Az da ılık su ilave ediyoruz. Ortadan başlayarak yoğuruyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su ilave ediyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Hamur bezelerinin üzerine un serperek merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz. Her açtığımız hamurun üzerine erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Hamurları kat kat üst üste diziyoruz. Elimizle hafiften bastırarak merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açıyoruz.

İç harcı hazırlamaya başlıyoruz. Yeşil biberinin ve kırmızı biberin iç çekirdeklerini ayıklıyoruz. Küçük küpler haline doğrayıp, karıştırma kabına alıyoruz. Domatesi de küp küp doğruyoruz. Sucuğu küp küp doğruyoruz.

Doğradığımız malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine köy peynirini ve kaşar peynirini rendeliyoruz. Karıştırıyoruz. Açtığımız hamuru uzunlamasına üç parçaya kesiyoruz. Hamurları tezgahdan kaldırmıyoruz.

Kestiğimiz hamurların kenar kısımlarına hazırladığımız iç harçtan paylaştırarak şerit şeklinde yayıyoruz. Ardından hamuru rulo şeklinde sarıyoruz. Üç parça hamuru da rulo şeklinde sardıktan sonra, 3 parmak kalınlığında dilimliyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Sarı haşhaş serpiyoruz. Oda sıcaklığında ve tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

 
Etiketler: Bu tarifi arama motorunda nasıl bulurum
 

peynirli sucuklu lokmalık börek tarifi, oktay usta peynirli sucuklu lokmalık börek tarifi, resimli peynirli sucuklu lokmalık börek tarifi, pratik peynirli sucuklu lokmalık börek tarifi, oktay usta ve yeşil elma, yemek oyunları, köfteli börek, sodalı peynirli börek, peynirli börek tarifi, peynirli börek yufka, patatesli börek, börek tarifleri, oktay usta, peynirli börek oktay usta, kaya çilingiroğlu kimdir, sucuklu börek tarifi,balıklı sigara böreği, sucuklu peynirli börek, hazır yufkadan sucuklu börek, fırında sucuklu börek, sucuklu böreği tarifi, sucuklu yufka böreği, sucuklu sigara böreği, kaya çilingiroğlu ve kızı zehra, arnavut böreği, çörek tarifleri, ıspanaklı börek, patatesli börek, kaya çilingiroğlu nerede, peynirli börek tarifleri, kurabiye tarifleri, yemek tarifleri, kolay börek tarifleri, börek tarifleri oktay usta, yufkalı börek tarifleri, börek tarifleri resimli, kaya çilingiroğlu ve hülya avşar, kavurmalı börek, hazır yufkadan börek tarifleri, yemek oyunları, pratik börek tarifleri, pratik börek tarifleri oktay usta, kolay börek tarifleri, poğaça tarifleri, açma tarifleri, ekmek tarifleri, oktay usta ve pratik börek tarifleri, pratik börek tarifleri resimli, pratik börekler, yufkalı pratik börek, pratik böreği, çabuk börek, pratik borekler

 
Geri      Ana Sayfa      
#
Geriİleri
#





Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
acelegelsin.com Oktay Usta Yemek Kitaplari
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi
Tariflerimize Daha Kolay Erisin
oktayustam.com Webutation