OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Köfte Tarifleri

Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Tuz serpiyoruz.
Saltanat Kayığı Pratik Tarifi

Kimyonu ve karbonatı da ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Köfte harcının kıvamına göre galeta unu ilave ediyoruz.



 
Saltanat Kayığı Pratik Tarifi
 
Malzeme Listesi
 

2 Adet Soğan
1 Paket Mantar
2 Demet Ispanak
750 Gram Kıyma
2 Adet Yumurta
Köfte Baharatı
Kimyon
Tuz
Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Karbonat
Galeta Unu
Beşamel Sosu İçin:
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Un
Muskat Cevizi
Karabiber
Tuz
Salçalı Sosu İçin:
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Su
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri Rendesi

 
Hazırlanışı:
 

Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Tuz serpiyoruz. Köfte baharatını boşaltıyoruz.

Kimyonu ve karbonatı da ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Köfte harcının kıvamına göre galeta unu ilave ediyoruz. Köfte harcını, tüm malzemelerin özdeşleşmesi için iyice yoğurmalıyız. Köftenin kıvamını ayarladıktan sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz.

Elimizle üzerini hafiften yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Kalan köfte harcından ince fitiller hazırlayıp, köftenin kenarlarına yapıştırıyoruz. Köftelerin kenarına fitil yapıştırdığımız için çukur bir hal alacaklardır. Elimizi ıslatarak fitilleri yerleştirirsek, pişerken dağılmayacaktır.

Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kıymanın rengi değişene kadar pişiriyoruz. Yani yarı kıvamda pişiriyoruz. Ayrı bir tarafta mantarları ince ince doğruyoruz. Ispanakları da ince ince doğruyoruz. Geniş bir tavaya az sıvıyağ döküyoruz. İlk önce mantarları alıp, karıştırarak kavuruyoruz.

Mantarla suyunu çektikten sonra, ıspanakları ekliyoruz. Değirmenden az tuz ve az karabiber çekiyoruz. 2 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Beşamel sosu hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye tereyağını alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine unu alıyoruz.

Tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine soğuk sütü ilave diyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Beşamel sos kıvamını aldıktan sonra değirmenden tuz ve karabiber kırıyoruz. Muskat cevizi rendeliyoruz. Karıştırıyoruz.

Pişirdiğimiz ıspanaklı harcın üzerine beşamel sosu döküp, karıştırıyoruz. Bir kenara alıyoruz. Salçalı sosu hazırlamaya başlıyoruz. Bir tavaya tereyağını alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra biber ve domates salçasını tavaya alıyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz.

Salçanın kokusu çıktıktan sonra üzerine kıvamını ayarlamak için biraz sıcak su döküyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Fırında yarı kıvamda pişen köftelerin üzerine ilk önce ıspanaklı beşamel soslu harcı dolduruyoruz. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyuyoruz.

Hazırladığımız salçalı sosu da köftelerin zeminine boşaltıyoruz. Tekrardan önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyip, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

 
Etiketler: Bu tarifi arama motorunda nasıl bulurum
 

saltanat kayığı pratik tarifi, oktay usta saltanat kayığı pratik tarifi, resimli saltanat kayığı pratik tarifi, yemek oyunları, yeşil elma, necla akben kimdir, oktay usta ve kolay yemek tarifleri, köfte yemekleri, etli yemekler, sıkma köfte, tavuklu yemekler, aperatif yemekler, özel tarifler, ana yemek ne pişirelim, oktay usta ve pratik köfteli yemek tarifleri, yemek sepeti, kolay çorbalar, pratik salata tarifleri, yemek sepeti, yöresel lezzetler, maklube, yöresel çorbalar, saltanat kayığı yemek tarifi, saltanat kayığı yemeği, saltanat kayığı yemek tarifleri, necla akben nerede, fırında saltanat kayığı, saltanat kayiği,ıspanak köfteli patates yemeği, sebzeli köfte yemekleri, fırında köfte yemekleri, resimli köfte yemekleri, sulu köfte, kahvaltı tarifleri, kolay börek tarifleri, köfte yemekleri oktay usta, köfte yemekleri tarifleri, oktay usta ve pratik tarifler, ıspanaklı börek, necla akben ve eski şarkılar, mantarlı sote, sebze yemekleri, sebzeli kek, ıspanaklı kek, sulu köfte yemekleri, mantarlı saç kavurma

 
Geri      Ana Sayfa      
#
#
Geriİleri
#

Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
acelegelsin.com Oktay Usta Yemek Kitaplari
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi
Tariflerimize Daha Kolay Erisin
oktayustam.com Webutation

Yemek Tarifleri Oktay Usta

Oktay Ustam Yemek Tarifleri