OKtay Ustam


Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Börek Tarifleri
Böreğin iç harcı için, ıspanakları ve yeşil soğanları doğrayın.Ispanakların üzerine tuz döküp harmanlayarak bir süre bekletin.

Malzemeler :
  • 4 yufka
  • 50 gr.İzmir tulumu
  • 100 gr.beyaz peynir
  • 100 gr.lor peynir
  • 1 demet ıspanak yaprağı
  • 1 tutam yeşil soğan
  • tuz
  • karabiber

     Sosu için:

  • 1 Çay b.süt
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • 2 yumurta

     Üzeri için:

  • çörek otu
Hazırlanışı :

Böreğin iç harcı için, ıspanakları ve yeşil soğanları doğrayın.Ispanakların üzerine tuz döküp harmanlayarak bir süre bekletin. Suyunu saldıktan sonra böreğin hamurunu yumuşatmaması için suyunu sıkın.(Dilerseniz bu suyu makarnalarda ya da çorbalarda kullanabilirsiniz.) Üzerine peynirleri ufalayarak harmanlayın. 

Yufkaları teker teker açarak tezgaha yayın. Yufkaları ikiye bölüp üzerine iç harcı paylaştırın ve rulo yaparak sarın. Ardı ardına yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Sosu için sütü, sıvıyağı ve yumurtayı çırpın. Hazırladığınız böreğin her yerine gelecek şekilde sosu dökün. Çörek otu da serpip 180 derecede pişirin.

afiyet olsun
Geri      Ana Sayfa      
#
#
Geriİleri
#
#
Yorum Ekle
Adınız Soyadınız
 
Email Adresiniz
Yorumunuz

Yorumlar
1
annem bilgisayar kullanamadıhı için annemin adına ben yazıyorum. annem yeşil elmayı hiç kaçırmıyor.tariflerden bize güzel yemekler yapıyor.bütün yaptıhınız yemekler çok güzel annem diyorki yayın esnasında telefon numarası olsa bahlanırdım ve kitabınızı
burak bürümlü|07 Şubat 2010 Pazar Saat : 14:19
#

Magazin Haberleri
Sitene Tarif Ekle
acelegelsin.com Oktay Usta Yemek Kitaplari
Tarifini Gönder
Oktay Usta Haberler
anne cocuk sagligi
Tariflerimize Daha Kolay Erisin
oktayustam.com Webutation

Yemek Tarifleri Oktay Usta

Oktay Ustam Yemek Tarifleri